Doeltreffende oplossingen samen met een RI&E specialist

Recent hebben veel ondernemers een brief in huis gekregen over de RI&E plicht. Bent u ondernemer en heeft u medewerkers, dan bent u verplicht om een aantal zaken te regelen.

Een RI&E is wettelijk verplicht​

Ieder bedrijf kent risico’s en er gebeuren jaarlijks helaas veel ongevallen op de werkvloer. Een medewerker kan een ongeval krijgen door een machine, met gevaarlijke stoffen of misschien een burn-out door een hoge werkdruk. Het is daarom belangrijk om zowel de zichtbare als de onzichtbare risico’s in kaart te brengen.

Het vaststellen van een RI&E is al voor een lange tijd wettelijk verplicht. Naast een boete vragen verzekeringen steeds meer naar een RI&E voordat ze een verzekering willen afsluiten. Na de brief van de overheid zijn veel ondernemers op zoek naar het opstellen van een risico inventarisatie. Dit zal komende tijd strenger worden gecontroleerd door de Nederlandse Arbeidsinspectie. Een boete zal maximaal €4500,- bedragen. Daar staat tegenover dat er jaarlijks meer dan 4000 mensen omkomen door bedrijfsongevallen. 

Dit is dan ook de reden dat de overheid dit serieus op wil pakken. Daarom is het verplicht om een actuele RI&E aanwezig te hebben in uw bedrijf. In sommige gevallen moet deze officieel getoetst worden door een deskundige. 

Risico's vaststellen

Wij inventariseren uw risico’s die in uw bedrijf aanwezig zijn. Laat ons deze deskundig toetsen, zodat u zeker bent van kwaliteit.

Plan van Aanpak

Wij stellen voor u een plan van aanpak op met maatregelen, prioriteren de risico’s en rangschikken deze.

Evalueren

Veranderingen of gebeurtenissen in uw bedrijf kunnen leiden tot nieuwe inzichten. Wij zullen u hierbij assisteren.

Onze afnemers

RIE Drenthe is een onderdeel van ‘t WEB Bedrijfsopleidingen. Zij worden jarenlang door veel bedrijven toevertrouwd als bedrijfsopleider. Onze specialisaties en ervaringen zorgen ervoor dat wij precies weten wat u nodig heeft en waar dat wettelijk aan moet voldoen.

Attero
logo woonzorggroep same
RTC
Spie
Logo trivium

RI&E in 4 stappen

Laat één van onze accountmanagers u vrijblijvend verder helpen.
Samen met de accountmanager plannen we de afspraak met een MVK’er.
Zo krijgt u grip op uw zichtbare en onzichtbare risico’s.
1.
Vaststellen
behoeften RI&E

Overleg met de accountmanager wat uw behoeften zijn en wat er allemaal nodig is om een PvA op te stellen.

2.
Inplannen afspraak met de MVK'er

De HVK’er gaat een dagdeel langs op iedere locatie van het bedrijf om de risico’s te inventariseren. Dit op verschillende aspecten.

3.
Onderzoeken en opstellen rapportage

In sommige gevallen zal er er het één en ander moet worden onderzocht. Denk aan risico’s m.b.t. gevaarlijke stoffen. Daarna wordt dit gerapporteerd.

4.
Toetsen van het PvA door een HVK'er

Het plan van aanpak zal worden getoetst door een deskundige op basis van een aantal aspecten. Deze maatregelen en bevindingen zullen samen worden doorgenomen.

Waarom kiezen voor RI&E Drenthe

Aanpak RI&E 'tWEB
50%

U bent er bijna!

Krijg nu specialistische ondersteuning. Zorg dat u niet achterloopt op uw risico inventarisatie en evaluatie en start vandaag met actie ondernemen – geheel vrijblijvend. Heeft u medewerkers in dienst en staat u niet te wachten op een boete of wilt u juist een veilige werkomgeving creëren voor uw medewerkers? Mis dit dan niet.

Het aanvragen is uiteraard geheel vrijblijvend.

Roete naar RIE logo
Logo Ser
logo ministerie van sociale zaken
logo vv verzekeraars

Laat ons u vrijblijvend terugbellen

Stop met het uitstellen van het inventariseren van uw risico’s en voorkom een dure boete tijdens een inspectie. We verwijderen uw telefoonnummer, nadat we u hebben teruggebeld.