RIE horeca: Uitbesteden aan de expert

RIE horeca uitbesteden bij RIEDrenthe. Vraag vrijblijvend een offerte aan, kom in contact met onze accountmanager of plan een afspraak in met één van onze MVK’ers om langs te komen op uw bedrijfsvestiging(en).

RIE horeca

Ieder bedrijf kent risico’s en er gebeuren jaarlijks helaas veel ongevallen op de werkvloer. Een medewerker kan een ongeval krijgen door een machine, met gevaarlijke stoffen of misschien een burn-out door een hoge werkdruk.

Daarom is het belangrijk om deze risico’s te beperken door hier niet alleen bewust van te zijn, maar ook om hier passende maatregelingen voor te treffen.

Dit alles begint met het inventariseren van uw bedrijfsrisico’s door een deskundige, zodat u een veilige werksfeer kunt creëren voor uw medewerkers en voldoet aan de eisen van de overheid. De inspectie SZW kan hoge boetes uitschrijven aan bedrijven die niet beschikken over een RIE horeca.

Uw Bedrijfslocatie

Nadat u contact hebt gehad met onze accountmanager en er accordatie is gegeven, zal er een afspraak worden ingepland met u en een MVK’er. Deze gaat langs bij uw vestiging of omstreken om uw bedrijfsrisico’s te analyseren, zodat hier een rapport en plan van aanpak voor kan worden opgesteld. Een RI&E is de basis van uw arbobeleid bij RIE horeca.

Aanpak RI&E 'tWEB

Vaststellen risico's

RIE Horeca

Opstellen van PvA

Opstellen van Plan van Aanpak

Veelgestelde vragen (FAQ)

RI&E – ofwel risico-inventarisatie en -evaluatie – omvat het vastleggen van de risico’s die zich binnen uw organisatie optreden. Ook staat hierin wat de maatregelingen hiervoor zijn. Deze risico’s zullen worden gerangschikt op prioriteit. Een goede RI&E is actueel. Dit houdt in dat deze te zijner tijd zal moeten worden bijgewerkt.

Al meer dan 25 jaar is het verplicht om een actuele RI&E met plan van aanpak te hebben. Sinds kort wordt het strenger gehandhaafd, mede omdat de overheid het aantal bedrijfsongevallen wil verminderen. Ieder bedrijf met medewerkers is verplicht om in het bezit te zijn van een RI&E.

Een goede werkgever zorgt goed voor haar werknemers en zorgen ervoor dat er een veilige werkomgeving is. Zo zijn er een aantal kansen die te halen vallen zijn voor uw RI&E:

  • U kunt uw goede medewerkers niet missen
  • Uitval kost gemiddeld 260 euro per dag
  • U wilt een gezonde en veilige werkomgeving creëren
  • Het wettelijk verplicht is om uw RI&E op orde te hebben

De kosten zijn erg variabel. Daarom raden wij u aan om ons te bellen of een mail te sturen. Voor het opstellen van een plan van aanpak is het noodzakelijk dat een MVK’er langsgaat bij iedere vestiging. Dit duurt meestal een dagdeel. Daarna zal het plan van aanpak in vele gevallen worden getoetst door een HVK’er.

RIEDrenthe is een subtak van ‘t WEB Bedrijfslopeidingen BV – opgericht in Appingedam in 1992 door Stephan Leuvenink. ‘t WEB zit hoofdzakelijk gevestigd in Drenthe, Hoogeveen. Voor het opstellen van een RI&E rapport en plan van aanpak dient een MVK’er langs te gaan bij de bedrijfsvestigingen. Onze docenten en specialisten zitten door heel Nederland verspreid. ‘t WEB verschaft niet alleen in-company trainingen en cursussen, maar regelt ook uw RI&E, zodat u niet voor verassingen komt te staan.

Veel ondernemers hebben recentelijk een brief ontvangen van de overheid van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In deze brief staat dat het verplicht is om een RI&E te hebben in je bedrijf als u aan een aantal zaken voldoet. Wanneer u medewerkers heeft is het verplicht om een RI&E te hebben.

Ja, het is mogelijk om zelf een eigen RI&E op te stellen. Hiervoor hebben wij een stappenplan opgesteld om u hiermee op weg te helpen. Het plan van aanpak en het RI&E worden beide tegelijkertijd getoetst, ofwel geëvalueerd, door een HVK’er. HVK staat voor Hogere Veiligheidskunde. Neem vrijblijvend contact op met ons als u vragen heeft over uw RI&E. Onze specialisten staan u graag te woord. Samen zetten wij ons in voor een veilige werksfeer en werkomgeving.