Home - rie - RIE verplicht Is risico inventarisatie en evaluatie eigenlijk verplicht voor bedrijven – RIE verplicht
In dit artikel
is RIE verplicht

RIE verplicht Is risico inventarisatie en evaluatie eigenlijk verplicht voor bedrijven – RIE verplicht

Delen
Delen
Delen
Delen
Table of Contents

Al meer dan 25 jaar moet een RIE verplicht worden opgesteld. Veel ondernemers zijn zich hier niet van bewust dat de RIE verplicht is en zijn recentelijk op de hoogte gebracht door de overheid met een brief.

Ondernemers met medewerkers in dienst

Wanneer u een ondernemer bent met medewerkers in dienst, bent u verplicht om een RI&E vast te stellen. Dat een RIE verplicht is, is al meer dan 25 jaar het geval. Sinds kort wordt het strenger gehandhaafd, mede omdat de overheid het aantal bedrijfsongevallen wil verminderen. Jaarlijks komen er iets meer dan 4000 mensen om door een bedrijfsongeval. In 2020 telde de Inspectie SZW in totaal 3655 meldingen van arbeidsongevallen.

RIE verplicht Drenthe deuren

Geen uitzondering.. het geldt voor alle sectoren…

Ieder bedrijf met medewerkers is verplicht om iets te doen met RI&E. Het is niet bedacht door de overheid om ondernemers te pesten – al krijgen we dat wel vaak te horen. Het zorgt ervoor dat u bewust wordt van de risico’s, maatregelingen treft en weet wie hier verantwoordelijk voor is.

Kom meer te weten over RI&E

In de video hierboven legt Annemieke uit dat elke werkgever een plan van aanpak moet hebben voor het zo laag mogelijk houden van je risico’s. Denk bijvoorbeeld aan risico’s over veiligheid en gezondheid. het RI&E gaat over de gehele organisatie.

Annemieke Deenen over RI&E

Zo begint u met het in kaart brengen van uw risico’s en deze gesorteerd/rangschikt in een rapport. Meer over RI&E. Belangrijk is dat de RI&E getoetst wordt. Een RI&E hoeft niet getoetst te worden door een gecertificeerde deskundige in twee gevallen:

  1. Organisatie minder dan 25 medewerkers heeft en er een erkend instrument wordt gebruikt
  2. Alle minder dan 25 medewerkers in dienst samen maximaal 40 uur per week arbeid verrichten

Krijg grip op je risico inventarisatie en evaluatie

Krijg grip op uw risico inventarisatie en begin vandaag nog met het in kaart brengen van uw risico’s, zodat u een veiligere omgeving creëert voor uw medewerkers. Desondanks een actuele RIE verplicht is. Neem vrijblijvend contact op, vraag een offerte aan of besteed uw RI&E uit aan een deskundig bedrijf.

Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook

Laat ons u vrijblijvend terugbellen

Heeft u vragen, onduidelijkheden of zoekt u hulp voor het opstellen van uw RI&E om boetes te voorkomen? Laat uw telefoonnummer achter en laat een van onze specialisten u terug bellen. Uw telefoonnummer wordt daarna weer verwijderd uit ons systeem.

Begin direct met uw RI&E

Stop met het uitstellen van het inventariseren van uw risico’s en voorkom een dure boete tijdens een inspectie.